Cultuur

  Portugal heeft niet alleen veel zonuren, eindeloze stranden en een prachtige natuur. Het land staat ook hoog aangeschreven bij cultuurliefhebbers. Een eeuwenoude geschiedenis, schitterende monumenten maar ook indrukwekkende hedendaagse architectuur en tal van musea op topniveau. Ook dit is Portugal!

  Zo heeft Portugal 25 plekken die zijn uitgeroepen tot werelderfgoed door de Unesco zoals bv. het sprookjeskasteel ‘Palácio da Pena in Sintra’.

  azulejos

  In Portugal zijn heel veel (oude) huizen met prachtige (blauw-witte) wandtegels bekleed, de zgn. azulejo. In Lissabon is er trouwens een waanzinnig mooi museum over deze tegels en de geschiedenis ervan, echt een aanrader (Museu Nacional do Azuleo).

  Buiten Lissabon en Porto, zijn er nog tal van steden en dorpen die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Zoals Viano do Castelo, Braga, Caminha, Barcelos, Amarante, Viseu, Coimbra, Santarem, Obidos, Tavira … Silves.

  En voor de muziekliefhebber is er de eigenzinnige Fado (sinds 2011 Werelderfgoed). Het is een mengeling van poëzie en muziek. Jarenlang was Amália de grote dame van de Fado maar er is een heel nieuwe generatie opgestaan die tot ver buiten de grenzen bekend is, zoals Mariza, Ana Moura, Christina Branco…In een authentiek Fadohuis met kaarslicht, een goed glas rode wijn uit de Douro-streek en dan in deze intieme sfeer naar Fado luisteren. Wondermooi!

  Culinair
  Dienst Portugaladviseur: Cultuur

  Maar er is nog meer. Portugal heeft wereldvermaarde dichters zoals Luis de Camões en Fernando Pessoa en een Nobelprijswinnaar literatuur José Saramago.

  Naast heel wat traditionele feesten en festivals, is er ook nog een overheerlijke keuken met de beste vis ooit. Ze hebben de vis maar uit de alomtegenwoordige oceaan te halen. Lekkerder vis vind je nergens beter dan in Portugal. En verder topwijnen en een gebakje dat ondertussen de hele wereld heeft veroverd namelijk ‘pastel de nata’.

  Portugal is dus ook een niet te missen land voor de cultuurliefhebber, de gastronoom en voor al wie gewoon van het leven houdt!

  Veelgestelde vragen over Cultuur

  Meer informatieNeem contact op

  Als u naar Portugal komt wonen verliest u helemaal niet uw nationaliteit. Het ene staat los van het andere. U kan na 5 jaar verblijf in Portugal mogelijk de Portugese nationaliteit verwerven maar dit biedt geen voordeel voor Nederlanders of Belgen.

  Meer informatie

  1. We kunnen helpen bij het vinden van geschikt vastgoed om te kopen of te huren
  2. We assisteren met de inschrijving bij de lokale immigratiedienst zodat u een verblijfsvergunning verkrijgt voor Portugal
  3. We bekomen voor u het fiscaal interessante NHR – statuut, geldig voor 10 jaar
  4. We kunnen u aanmelden bij de publieke gezondheidszorg en kunnen u helpen als u een bijkomende private verzekering wenst
  5. We begeleiden u bij de opening van uw bankrekening
  6. We kunnen helpen met de invoer van uw wagen
  7. We begeleiden u met fiscaal u uit te schrijven uit België of Nederland
  8. We verzorgen uw jaarlijkse belastingaangifte
  Meer informatie

  Alle downloads over Cultuur