Waarom Portugal de perfecte bestemming is voor gepensioneerden!?

De gerenommeerde website ‘International Living’ heeft weer zijn ‘Annual Global Retirement Index’ bekend gemaakt. Men kijkt hier naar alle mogelijke aspecten. Er wordt zeker niet over één nacht ijs gegaan! En wie staat er op nummer 1? Juist, Portugal!!

Het is geen verrassing dat zoveel mensen ervoor kiezen om hun pensioen door te brengen in dit prachtige land, met zijn milde klimaat, schitterende landschappen en ontspannen levensstijl.

Redenen waarom Portugal een uitstekende keuze is voor gepensioneerden zijn onder andere…

Het gematigde klimaat is een van de belangrijkste redenen waarom Portugal zo’n populaire pensioenbestemming is. Portugal heeft een warm, mediterraan klimaat met meer dan 300 dagen zon per jaar, waardoor het een geweldig gebied is om met pensioen te gaan. Het klimaat van Portugal is ideaal voor buitenactiviteiten het hele jaar door, of u nu uw dagen doorbrengt met het verkennen van het platteland of met rusten op het strand.

Het prachtige landschap is nog een reden waarom Portugal een uitstekende optie is voor gepensioneerden. Portugals kilometers lange kustlijn, glooiende heuvels en pittoreske dorpjes bieden gepensioneerden een divers landschap om te verkennen. Er is voor elk wat wils, van de grillige kliffen van de Algarve tot de rustige vlaktes van de Alentejo. Het land heeft ook verschillende historische en culturele attracties, zoals kastelen, musea en monumenten, die Portugal tot een aantrekkelijke toeristische bestemming maken.

De Portugezen staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gepensioneerden die zich willen vestigen in een nieuwe gemeenschap. Het land heeft ook een laag misdaadcijfer, waardoor het een veilige plek is voor gepensioneerden.

De kosten van levensonderhoud zijn een van de belangrijkste overwegingen voor gepensioneerden bij het zoeken naar een nieuw gebied om te wonen. In vergelijking met andere populaire pensioneringslocaties zoals Spanje, Frankrijk en Italië, heeft Portugal lagere kosten van levensonderhoud. In feite zijn de kosten van levensonderhoud in Portugal vaak 20-30% lager dan in deze landen.

Ten slotte is gezondheidszorg een essentieel onderdeel van de kosten van levensonderhoud voor gepensioneerden. Portugal biedt een toegankelijk en betaalbaar openbaar gezondheidszorgsysteem voor senioren. De Portugese gezondheidszorg wordt beschouwd als een van de beste in de wereld, met een 15de plaats door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) . Het systeem wordt voornamelijk gefinancierd door belastingen geheven door de overheid, en alle inwoners en burgers van Portugal hebben toegang tot de gezondheidszorg via het nationale gezondheidszorgsysteem.

Dokter

Voor gepensioneerden die volledig in de gemeenschap willen integreren, is het leren van de Portugese taal een must. Hoewel veel Portugezen Engels begrijpen, zal het kennen van de lokale taal het gemakkelijker maken voor gepensioneerden om met hun buren te praten, boodschappen te doen enz.

En Portugal heeft veel belastingvoordelen… Over het algemeen bedraagt uw belasting op pensioenen slechts 10%… soms kan het wat ingewikkelder zijn maar dan zijn we er om u te helpen! En er zijn geen successierechten in Portugal tussen (groot)ouders en kinderen! Neem contact met ons op voor de details!