Voor en nadelen emigreren naar Portugal

Voordelen

Natuurlijk elk voordeel heeft zijn nadeel…Maar als je emigreert naar Portugal ga je toch heel wat voordelen genieten. De voordelen van emigreren naar Portugal zijn:

Je gaat een heel ander leven tegemoet. Om te beginnen: het klimaat, dat natuurlijk een heel stuk aangenamer is. Maar in Portugal heerst ook een veel relaxter atmosfeer minder stress. Het levensritme ligt er een stuk lager dan in België of Nederland. Alles hoeft niet nu en onmiddellijk. En dit vind je terug in alles aspecten van het leven. De mensen hebben in de winkel nog tijd voor een praatje.

Er is uiteraard de weergaloze natuur. Na het werk even een strandwandeling of met de surfplank de oceaan in. Toch beter dan in de file met wind en regen…

Vlag Portugal

Het is fijn dat Portugal een heel veilig land is!

En dan zijn er de fiscale voordelen zoals we alle diverse keren aanhaalden. Als je de zaken slim structureert dan betaal je de eerste 10 jaar geen belasting, of 10% op je pensioenen… er is geen erfbelasting. Toch allemaal mooi meegenomen.

Nadelen

De nadelen van emigreren naar Portugal zullen natuurlijk voor iedereen wel anders zijn. Je gaat vrienden en familie missen. Mogelijk erger je je aan het feit dat alles er net wat minder snel en efficiënt werkt. En ja het vastgoed is wel vrij duur geworden maar dat is ook zo zeker in Nederland en in mindere mate in België.

Maar echte grote nadelen zien we eigenlijk niet. Je moet er ook met een open geest naar toe gaan en proberen je in te leven in de lokale mentaliteit en gewoonten. En ja leer de taal! Integreer je, blijf niet meer hangen in je vroegere thuisland. Draai de knop om!

Zet de voor en nadelen van emigreren naar Portugal eens op een rijtje, zo kun je je beslissing goed afwegen en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!