Verhuizen naar Portugal

Wat moet je regelen als je gaat verhuizen naar Portugal?

Je moet natuurlijk je uitschrijven uit de gemeente in Nederland of België. Daar alle lijntjes doorknippen. Portugaladviseur kan u natuurlijk van A tot Z begeleiden met het emigratietraject, zodat je zonder zorgen kunt verhuizen naar Portugal. Je moet je namelijk inschrijven bij de gemeente in Portugal, je gezondheidzorg regelen, de bank, de school van de kids… en op zoek gaan naar een woning.

Wij gaan dan ook zien hoe je fiscaal het een en ander best structureert zo dat je optimaal gebruik maakt van de fiscale voordelen die Portugal biedt zoals de NHR.

Auto

Je kan overwegen je auto mee te verhuizen naar Portugal. Contacteer Portugaladviseur om te kijken welke kosten en belastingen hierbij komen kijken. Ook zal je je auto terug moeten laten keuren in Portugal.

Woning Portugal
Infrastructuur

Inboedel

Uiteraard zal een verhuisfirma die ervaring heeft met verhuizingen naar het buitenland jou hierin kunnen bijstaan. Misschien kun je ook gewoon een aantal dingen nieuw kopen. Een nieuw begin een nieuwe start!

Belastingen in Portugal

Zoals je weet heeft Portugal heel wat fiscale voordelen zoals het NHR-statuut. Lees de details op onze website: portugaladviseur.com

Portugees leren

Portugees is geen gemakkelijke taal maar met de nodige inspanningen kun je het zeker onder de knie krijgen. En de taal is de hefboom tot integratie! Ondanks het feit dat veel Portugezen Engels spreken is het gewoon fijn dat je de taal kent,  je Portugese buren zullen dit zeker appreciëren. Doen dus! Er zijn overal in Portugal tal van cursussen die worden georganiseerd voor de buitenlanders.

advies

Tips verhuizen naar Portugal

Neem rustig de tijd voor je je besluit neemt. Verhuizen is zeker ingrijpend. Ga niet over één nacht ijs. Bezoek je favoriete plek in diverse seizoenen. Kijk rond, informeer je, vraag rond…maar op een bepaald ogenblik moet je springen. Maar laat de administratieve rompslomp uit handen nemen en laat je deskundig adviseren door Portugaladviseur. Geloof aub niet alles wat je op het internet leest door de zelfverklaarde experts! Je kunt niet geloven hoeveel nonsens je hier vindt!